Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Nieuwsbericht

De kerstvakantie staat alweer voor de deur. De afgelopen weken hebben we naast hard werken een hoop andere dingen mogen leren, beleven en ervaren!

Op 5 december hebben we Sinterklaas mogen vieren. Net als ieder jaar was dit weer een spannende periode. Gelukkig kwam alles goed en kwam hij maandag 5 december aan met de boot?!!! Jazeker met de boot!
Eerst met zijn allen zingen en dansen in het speellokaal. Daarna zijn de groepen 1 t/m 4 op bezoek geweest bij Sinterklaas en de Pieten in de het speellokaal. Hier is wederom gezongen, gedanst en gekletst met de Sint. De leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben de mooiste surprises gemaakt en vierden feest in het lokaal. Sinterklaas en de Pieten zijn nog even bij ze op bezoek geweest.

Op IKC Middelstein heeft een voorleeswedstrijd plaatsgevonden. Leerlingen uit groep 7 en 8 mochten hieraan meedoen. Acht leerlingen hebben een favoriet fragment voorgelezen aan de andere groepen. Kinderboekenschrijver Thys Wadman en oud-docenten Lolerei en Kees van Ingen (van toneelvereniging Midlum) jureerden onze toppers. Er zijn veel complimenten gegeven en uiteindelijk is er een winnaar gekozen. Eva gaat IKC Middelstein vertegenwoordigen bij de Nationale voorrondes.

Een paar weken geleden zijn de leerlingen van groep 7 en 8 op bezoek geweest bij de toneelvereniging in de Spil. Ze hebben geleerd dat er verschillende functies zijn binnen de vereniging maar ook wat een decor is, een souffleur en een regisseur. Natuurlijk hebben ze ook zelf op het toneel gestaan om te leren improviseren.

Groep 5 en 6 mogen dit jaar vier keer naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een mooie manier om in aanraking te komen met schaatsen en dit onder de knie te krijgen. Dit gaat steeds beter en sneller!

Een andere mooie ontwikkeling binnen IKC Middelstein is dat we sinds kort een leerlingenraad hebben. Leerlingen uit groepen 6, 7 en 8 konden zich verkiesbaar stellen. De kandidaten hebben poster gemaakt en hun speerpunten gepresenteerd. Vervolgens hebben de verkiezingen plaatsgevonden en hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 mogen stemmen. De eerste vergadering met de leerlingenraad is inmiddels geweest. De leerlingen brengen mooie punten in en in februari staat de volgende vergadering op de planning.

Eind oktober is er op school een inloopmiddag georganiseerd. De OR had een presentatie gemaakt over hetgeen ze het afgelopen jaar gedaan hadden. Ook de MR was aanwezig en heeft laten zien waar zij mee bezig zijn geweest. Onder het genot van lekkere hapjes die gemaakt waren door alle leerlingen was het een gezellige middag.

In oktober heeft de jaarlijkse kinderboekweek plaatsgevonden. Dit jaar was het thema GIGA-GROEN. Er werd volop gelezen in de school. Als het leesalarm klonk, was de hele school in rep en roer! Zo snel mogelijk je boek pakken, een plekje zoeken en lezen. Prachtig om te zien, iedereen verdiept in zijn boek en genieten van een verhaal! De kinderboekenweek hebben we feestelijk afgesloten met een bingopuzzeltocht door het dorp. De leerlingen zijn in het dorp op zoek gegaan naar boeken die voor het raam waren geplaatst.

Dit schooljaar zullen we gaan afsluiten met een kerstfeest. Op donderdag aan het einde van de dag (rond 17.00 uur) zullen we een lichtjestocht door het dorp houden en liedjes zingen. Vervolgens vieren we feest in de eigen groep met een heerlijk kerstdiner. Vrijdagochtend gaat het feest nog verder met groepsdoorbroken activiteiten en vrijdagmiddag begint dan de kerstvakantie!

Hartelijke groet,

Miranda Werkhoven