Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Opvang en peuter

Opvang en peuterspeelzaal

Uw peuter naar de peuterspeelzaal of opvang nodig? Dat kan!
Heeft u voor of na schooltijd opvang nodig, dan kan uw kind terecht bij VSO/BSO Middelpunt. De opvanglocatie zit bij ons in het gebouw dus dat is handig voor kinderen én ouders. Peuters kunnen vanaf 2 jaar naar de peuteropvang. En vanaf schooljaar 2020-2021 is ook dagopvang voor kinderen van 0-2 jaar mogelijk!

Kinderdagverblijf/peuteropvang
Kinderen van 0-2 jaar kunnen vanaf schooljaar 2020-2021 naar KDV Middelpunt. Zij worden opgevangen in de ruimte van de peuteropvang, waar een babyhoek is ingericht en een slaapkamer aanwezig is. Het KDV is eerst geopend van maandag t/m woensdag (gehele dagen) en vrijdagochtend. De peuteropvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 12.30 uur. Indien er kinderen van 0-2 jaar op het KDV zijn en ook de peuters van 2-4 jaar op de peuteropvang zijn, zijn er 2 medewerkers aanwezig. Zo krijgen de kinderen van 0-2 jaar alle zorg die zij nodig hebben en worden de (VVE)activiteiten die met peuters gedaan worden, ook gewaarborgd. Uitzondering is de vrijdagochtend. Door het geringe aantal peuters op die ochtend wordt KDV en peuteropvang dan gecombineerd door 1 medewerker.

Voor Schoolse Opvang
De VSO is geopend van maandag t/m donderdag vanaf 7.30 uur. Wilt u eerder opvang? Dat kan! In overleg is opvang voor 7.30 uur ook mogelijk. Ook is er de mogelijkheid voor uw kind(eren) om te ontbijten bij de voorschoolse opvang.

Buiten Schoolse Opvang
Bij de BSO worden kinderen vanaf 2 jaar opgevangen in de zogeheten combinatiegroep. Peuters kunnen vanaf 11.30 uur of 12.30 uur blijven (verlengde peuteropvang) op het KDV en om 14.15 uur komen daar de schoolgaande kinderen vanaf 4 jaar bij in de BSO ruimte. De groepsgrootte is maximaal 14 kinderen. Bestaat de groep uit meer dan 8 kinderen, dan staan er twee leidsters op de groep. Is de groep groot en zijn er kinderen van 2-3 jaar aanwezig? Dan kan er soms voor gekozen worden om de allerjongsten nog 1 of 2 uurtjes langer bij het KDV op te vangen voordat zij samengevoegd worden met de BSO.

U kunt kiezen uit opvang tot 16.15 uur (kort dagdeel) of tot 18.15 uur (lang dagdeel). Daarnaast is er keuze uit verschillende pakketten. Bij het schoolwekenpakket is er opvang tijdens de schoolweken, bij een jaarcontract is er ook vakantieopvang. U kunt ook kiezen voor een flexibel contract.

Tijdens de BSO krijgt uw kind fruit en drinken. Bij een lang dagdeel is er nog een moment waarop we gezellig een cracker eten. In de vakanties wordt er de gehele dag gezorgd voor eten en drinken. De BSO is de hele dag open als de school een studiedag heeft.

De BSO is open van maandag t/m donderdag.

De medewerkers van kinderopvang Middelpunt zijn Sandra Verhagen (VSO, KDV, (verlengde) peuteropvang en BSO), Marianne Ponte (VSO, peuteropvang, BSO) en Celine Bergsma (KDV).

Voor meer informatie over kinderdagverblijf, (verlengde) peuteropvang of BSO kunt u bellen met Sandra Verhagen

(06 11151234) of mailen naar sandra_v_d_meulen@hotmail.com